[ad_1]
GEORGE TOWN, 9 Jan (Bernama) — Kadar tarif air di Pulau Pinang akan naik kira-kira 20 peratus tahun ini selaras dengan usaha kerajaan persekutuan untuk menstruktur semula industri perkhidmatan bekalan air di negara ini.
Ketua Menteri Chow Kon Yeow berkata kerajaan negeri menerusi Perbadanan Bekalan Air Pulau Pinang (PBAPP) telah mengadakan beberapa rundingan dengan Kementerian Air, Tanah dan Sumber Asli dan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) untuk membuat semakan semula tarif air.
“Kenaikan tarif air itu tidak dapat dielak namun kadar peratusan kenaikan itu mungkin dalam belasan peratus atau lebih 20 peratus yang akan ditentukan oleh pihak Kementerian dan SPAN,” katanya dalam sidang media di sini hari ini.
…..
[ad_2]

More Stories
Malaysia satu-satunya negara Asean tak catu bekalan bahan api
Senarai nama calon KP SPRM telah dipersembah kepada Agong
UMS Pacu Kampus Lestari Melalui Program Tanam Pokok @ FKJ