TUARAN: Mangsa tragedi bot karam di muara Sungai Kampung Bolong, di sini telah ditemui orang awam kira-kira pukul 5.28 petang semalam.
Mayat Manji Baka, 50, yang juga pemandu serta pemilik bot fiber itu ditemui kira-kira 300 meter dari lokasi bot dipercayai karam.
Ketua Polis Daerah Tuaran, Deputi Superintendan Mohd Hamizi Halim berkata,
orang awam kemudiannya menghantar mangsa ke hospital Tuaran sebelum disahkan meninggal dunia.
“Mangsa ditemui dalam keadaan tidak memakai jaket keselamatan.
“Bedah siasat dijalankan bagi mengetahui punca sebenar,” katanya.
Menurutnya, mangsa bersama tiga rakan bergerak dari jeti Kampung Simpangan seawal jam 8 pagi untuk memancing.
“Namun, sebaik tiba di muara Sungai Kampung Bolong, bot dinaiki mereka dipukul ombak sebanyak tiga kali dan menyebabkan bot merempuh beting pasir lalu terbalik dan karam.
“Tiga rakan mangsa berjaya menyelamatkan diri masing-masing dengan berenang sehingga ke persisiran pantai namun seorang lelaki hilang sebelum ditemui jam 5.28 petang tadi,” kata Hamizi.

More Stories
Malaysia satu-satunya negara Asean tak catu bekalan bahan api
Senarai nama calon KP SPRM telah dipersembah kepada Agong
UMS Pacu Kampus Lestari Melalui Program Tanam Pokok @ FKJ