KOTA KINABALU 17 Sept. – Tiga maut manakala empat lagi cedera selepas trak pikap jenis Isuzu D-Max dinaiki mereka hilang kawalan sebelum terbabas di Jalan Bangkau-Bangkau, Pitas di sini pagi ini.
Tiga mangsa maut itu terdiri daripada seorang kanak-kanak lelaki Loris Lorzen, 7 dan dua kanak-kanak perempuan masing-masing berusia sembilan tahun dikenali sebagai Lisrerealcka Hamadus dan Sizon Januin.
Menurut kenyataan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Sabah, pihaknya menerima panggilan pada pukul 9.55 pagi sebelum pasukan bomba dari Balai Bomba dan Penyelamat Kota Marudu diketuai Kamaruddin Sabanah bergegas ke lokasi bersama sebuah jentera dan ambulans.
“Kesemua mangsa dikeluarkan oleh orang awam sebelum ketibaan pasukan bomba. Pegawai perubatan di lokasi mengesahkan tiga mangsa meninggal dunia dan diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut,” kata kenyataan itu di sini hari ini.
Menurutnya, empat mangsa yang mengalami kecederaan telah dihantar ke Hospital Pitas untuk rawatan lanjut dan operasi tamat pada pukul 12.20 tengah hari ini. – BERNAMA

More Stories
Malaysia satu-satunya negara Asean tak catu bekalan bahan api
Senarai nama calon KP SPRM telah dipersembah kepada Agong
UMS Pacu Kampus Lestari Melalui Program Tanam Pokok @ FKJ