SANDAKAN: Lapan individu, di sini, ditahan selepas ingkar terhadap arahan Perintah Kawalan Pergerakan.
Semua suspek ditahan di tiga lokasi berasingan membabitkan lima orang di Kampung Forest, dua di Taman Merpati dan seorang lagi di pusat bandar Sandakan, petang semalam.

Ketua Polis Daerah Sandakan, Asisten Komisioner Mohd Azhar Hamin, berkata suspek yang ditangkap di Taman Merpati turut disyaki terlibat dalam aktiviti pengedaran dadah.
Katanya, semua suspek kemudian dibawa ke Balai Polis Sandakan untuk siasatan lanjut.
“Kita menggesa masyarakat terus mematuhi PKP dan beri kerjasama sepenuhnya kepada polis dalam usaha memutuskan rangkaian wabak Covid-19,” katanya di sini, hari ini.

Mohd Azhar berkata, kes itu disiasat mengikut Peraturan-peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (Langkah-langkah di dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) 2020 dan Akta Dadah Berbahaya 1952./BERITA SABAH

More Stories
Pelajar asrama Kolej Vokasional Lahad Datu meninggal dunia kena ‘kuruyuk’
Cubaan seludup minyak masak, seorang lelaki ditahan di Lahad Datu
Baru dia tau! Kes pecah masuk stesen minyak dan kedai elektrik, saturang buruh kasar ditahan di KK