Oleh: Libona
BEAUFORT: Tiga termasuk seorang budak lelaki mengalami cedera parah apabila kereta Produa Myvi yang dinaiki mereka terbabas sendiri ke bahu jalan berhampiran Sekolah Kebangsaan (SK) Kampung Brunei Membakut, Jalan Bandau Kuala Penyu, kelmarin.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kimanis Jaffar Salleh berkata, sepasukan anggotanya dikerah ke lokasi kejadian setelah menerima panggilan kecemasan sekitar jam 9.27 malam.
Menurutnya, orang awam telah membantu mengeluarkan ketiga-tiga mangsa kemalangan dari kereta sebelum pasukan bomba tiba di lokasi.
Tambahnya lagi, mangsa terdiri daripada seorang lelaki berusia 36 tahun dan wanita berusia 25 tahun serta seorang kanak-kanak berumur sembilan tahun dihantar ke Hospital Beaufort menggunakan ambulans.
“Setelah memastikan tiada lagi bahaya yang wujud operasi ditamatkan pada jam 10.51 malam,” katanya dalam satu kenyataan.

More Stories
Pelajar asrama Kolej Vokasional Lahad Datu meninggal dunia kena ‘kuruyuk’
Cubaan seludup minyak masak, seorang lelaki ditahan di Lahad Datu
Baru dia tau! Kes pecah masuk stesen minyak dan kedai elektrik, saturang buruh kasar ditahan di KK