Tiga sekeluarga parah akibat kereta terbabas

Oleh: Libona

BEAUFORT: Tiga termasuk seorang budak lelaki mengalami cedera parah apabila kereta Produa Myvi yang dinaiki mereka terbabas sendiri ke bahu jalan berhampiran Sekolah Kebangsaan (SK) Kampung Brunei Membakut, Jalan Bandau Kuala Penyu, kelmarin.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kimanis Jaffar Salleh berkata, sepasukan anggotanya dikerah ke lokasi kejadian setelah menerima panggilan kecemasan sekitar jam 9.27 malam.

Menurutnya, orang awam telah membantu mengeluarkan ketiga-tiga mangsa kemalangan dari kereta sebelum pasukan bomba tiba di lokasi.

Tambahnya lagi, mangsa terdiri daripada seorang lelaki berusia 36 tahun dan wanita berusia 25 tahun serta seorang kanak-kanak berumur sembilan tahun dihantar ke Hospital Beaufort menggunakan ambulans.

“Setelah memastikan tiada lagi bahaya yang wujud operasi ditamatkan pada jam 10.51 malam,” katanya dalam satu kenyataan.