Empat lelaki ditahan bersama syabu bernilai RM57,180. Kejadian di Kudat

Empat lelaki ditahan bersama dadah jenis syabu bernilai RM57,180 dalam dua serbuan berasingan yang dijalankan Pasukan Polis Marin (PPM), di sekitar daerah ini, semalam.

Pemangku Pegawai Pemerintah PPM Kudat, Asisten Superintendan Cyril Douglas berkata, hasil risikan dan pemantauan, pihaknya mengesan sebuah kenderaan yang dinaiki tiga lelaki di kawasan Jalan Perapat Limau-Limauan, di sini.

Katanya, sebaik ditahan, hasil pemeriksaan membawa kepada penemuan sejumlah bungkusan ketulan hablur yang disyaki dadah syabu.

“Siasatan awal dijalankan terhadap ketiga-tiga suspek membawa kepada satu lagi serbuan di sebuah rumah tidak bernombor di Kampung Kudat.

“Hasil serbuan berjaya menahan seorang lelaki dan sejumlah dadah yang ditemui dalam pemilikannya,” katanya di sini, hari ini.

Menurutnya, tangkapan dan rampasan dibawa ke Markas Operasi PPM Kudat untuk tindakan lanjut.

“Nilai keseluruhan rampasan bernilai RM57,180 dan kes disiasat mengikut Akta Dadah Berbahaya 1952.

“PPM Wilayah 4 Sabah sentiasa mengalu-alukan maklumat daripada seluruh komuniti maritim untuk melaporkan sebarang aktiviti yang melanggar undang-undang secara terus ke talian 24 jam atau menggunakan aplikasi whatsapp ke Pusat Komunikasi PPM Sabah di talian 0132831197,” katanya. – Asia Times

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *