[ad_1]
PUTRAJAYA, 27 Feb (Bernama) — Beberapa pegawai polis Bukit Aman merekodkan kenyataan hakim Mahkamah Rayuan, Datuk Dr Hamid Sultan Abu Backer berhubung afidavit setebal 63 halaman mengandungi dakwaan campur tangan dalam kehakiman.
Peguamnya, Mohamed Haniff Khatri Abdulla berkata, Hamid mengekalkan pendiriannya seperti yang tercatat dalam afidavit bahawa beliau bersedia memberi kerjasama dan butiran penuh kepada Suruhanjaya Siasatan Diraja (RCI).
Beliau berkata, dua pegawai polis datang untuk mengambil kenyataan daripada Hamid di kamarnya di Istana Kehakiman yang berlangsung selama kira-kira satu jam dan 15 minit.
…..
[ad_2]

More Stories
Madius sifatkan permohonan penangguhan oleh Kerajaan Persekutuan sebagai “ketidakhikhlasan” yang nyata
Teruskan rayuan 40% hanya panjangkan ketidaktentuan, hakis kepercayaan rakyat Sabah – Madius
Madius dilantik pimpin POIC Sabah, Roger Chin pengerusi baharu Invest Sabah Berhad