[ad_1]
KUALA LUMPUR, 14 Mac (Bernama) — Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad menzahirkan ucapan tahniah atas pencapaian cemerlang semua calon yang memperoleh keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2018, hari ini.
“Tahniah kepada semua pelajar yang mendapat keputusan baik dalam peperiksaan SPM. Walau apapun keputusan yang diterima ingatlah, perjuangan ini masih belum selesai.
“Teruskan usaha demi kejayaan di masa hadapan,” kata Dr Mahathir melalui catatan di laman Twitter rasmi beliau.
Terdahulu di Putrajaya, Ketua Pengarah Pelajaran Datuk Dr Amin Senin mengumumkan keputusan keseluruhan calon SPM 2018 adalah lebih baik daripada pencapaian tahun 2017.
Nilai indeks pencapaian Gred Purata Nasional (GPN) yang direkodkan bagi tahun 2018 adalah 4.89, berbanding 4.90 pada 2017. Nilai GPN yang lebih kecil menunjukkan pencapaian lebih baik.
— BERNAMA
[ad_2]
More Stories
Kehadiran Madius Meriahkan lagi sambutan Hari Malaysia KRT Tambalugu
MA63: 9 tuntutan asas selesai sepenuhnya
PADU: Kebimbangan M40 bujang perlu diperhalusi – Pakar